Formidable levn fra middelalderen, en velsmagende madkultur, særprægede bjergformationer og klipper, formet af tidens tand. Cypern er noget helt særligt.

Et sandt eldorado af eksotiske indtryk, som i særdeleshed kan opleves lige for fødderne af dig – i bogstavelig forstand.

For øen i den sydlige del af Middelhavet har en unik og omfangsrig plantevækst, som du kan udforske, når du rejser dertil. Vi har samlet et lille udvalg af de blomster og planter lige her.

Særlige endemiske arter

Velduftende urter, farvestrålende nelliker og blomstrende kål. Cypern har 40 forskellige plantearter, som kun findes på øen. Derudover er 19 forskellige planter kun at finde på Nordcypern. De forskellige arter vokser og blomstrer på forskellige årstider, så uanset om du rejser i forår, sommer eller efterår, kan du opleve den lokale fauna.

Rejser du i forårsmånederne fra marts til juni kan du blandt andet gå på opdagelse efter:

St.Hilarion kål (Brassiaca hilarionis Post). En staude, hvis stamme bliver op til 1 meter med hvide blomster og korsformede blade. Den vokser i sprækker og revner i klipperne på bjergskråningen 500-100 meter oppe og kan nemt spottes i nærheden af St. Hilarion-slottet.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her .
Aktiviteter Gå på opdagelse Naturen Plantearter Udeliv