De store byer Nicosia, Kyrenia, Famagusta og de mange mindre landsbyer har alle lokale markeder, som ikke alene er en oplevelse i sig selv at kigge forbi. Der er også oplagte muligheder for at gøre en god handel. De lokale tyrkisk-cyprioter kalder markederne for basarer, og her handles både ind til ugens måltider samt tøj, sko og kunstværk.

Sælgerne er som regel venlige og søde, og man er velkommen til at kigge, dufte og smage, uden at føle sig forpligtet til at købe. Til gengæld er det ikke kutyme at prutte om prisen på markederne – men priserne er ofte så lave, at det alligevel ikke er nødvendigt.

Onsdagsmarkedet i Kyrenia

Afholdes hver onsdag og er et af de største udendørs – og overdækkede – markeder på Nordcypern. Her er hundredvis af boder med alt fra blomkål til bomuldsstrømper. Grøntsags-boderne har et imponerende udvalg af friske frugter, bær og grøntsager bragt til boderne fra de omkringliggende bønder. Du kan finde nødder og tørrede frugter i store sække, der smager sødt og sprødt og er langt billigere end hos din egen lokale dagligvarehandel. Ost, oliven, brød og hjemmelavet slik er også at finde på markedet.

Markedet er velbesøgt, og der er fart på hos de forskellige boder.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her .
Lokale markeder Markedsguide Shopping