Herhjemme varer julen lige til påske, og forårets helligdage falder altid belejligt i rap. Men hvordan er det nu lige med helligdagene på Nordcypern? Der er både religiøse højtider, nationaldage og tyrkiske mærkedage, som alle er gode at kende til.

Nogle højtider fejres på festlig maner, mens andre betyder på lukkedage for eksempelvis butikker og museer – så tjek oversigten her, så du er godt klædt på til de lokale traditioner.

Januar

Den 1. Januar er, som i resten af verden, Nytårsdag . Afskeden med det gamle år tages på lignende vis som herhjemme; med fest, fyrværkeri og god mad og drikke om aftenen den 31. december.

April

Den 23. April er Den Tyrkiske National- og Børnedag, som markeres i hele Tyrkiet og på Nordcypern. Det var Tyrkiets grundlægger, Mustafa Kemal Atatürk, som tilbage i 1920 udnævnte den 23. April til National- og Børnedag. Det skete under uafhængighedskrigen hvor Tyrkiets Parlament med Atatürk i spidsen lagde fundamentet for den nye republik efter det Osmanniske Riges sultanstyre.

Atatürk dedikerede Nationaldagen til landets børn for at understreje, at netop børnene repræsenterede fremtiden for nationen. Dagen fejres med både ceremonier og optrædener, hvor de lokale børn spiller en stor rolle.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her .
Helligdage   Højtider