Nordcyprioterne har mange ting at være stolte af – fra en imponerende citrusproduktion til folkemusik, valnødder og orkidéer. Stoltheden over landets mangfoldige natur- og kulturliv kommer til udtryk i et væld af festlige byfester og events, som afholdes over hele Nordøen.

Mange af de traditionsrige festivaler har været afholdt gennem årtier, og et besøg på en af dem er en hyggelig måde at komme nærmere den Nordcypriotiske livsstil. Så hvorfor ikke tage del i fejringen af de cypriotiske appelsiner, den klassiske musik, olivenproduktionen eller folkedansen. Udbuddet er stort, og variationen bred – her et blot nogle af de mange festivaler, du kan opleve.

Eco-day, Büyükkonuk

Duften af friskpresset appelsinsaft og sødt, nybagt pandebrød møder en, så snart landsbyens bygrænse krydses. Et væld af farverige blomster, kvinder i nationaldragter, madboder, musikere, spændte børn og glædestrålende landsbyborgere tager imod gæster fra nær og fjern, når de smalle gader i byen Büyükkonuk forvandles til en stor byfest.

Büyükkonuk er Nordcyperns eneste øko-landsby, der lever efter sloowfood-tankegangen, hvor enkel og simpel livsstil dyrkeres til fordel for den effektive og kvantitetsbaserede livsførelse, der i dag er udbredt over store dele af den moderne verdens samfund. Bæredygtighed er i fokus, lokale produkter hædret, og så er sprøjtegifte udskiftet med økologisk produktion, og plastikposer er erstattet af papirsposer.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her .
Bellapais Byfester eco-day Festivaler Marked Musikfestival