Lejebilen er køreklar, og vejret er strålende. Turen går til den vestlige del af Nordcypern, som især er kendt for sin citrusavl. Her skal både byen Güzelyurt og et par historiske seværdigheder besøges.

Allerførste stop gøres allerede efter 14 km – ved Chateau Lambousa, som er et gammelt, idyllisk hotel beliggende i Lapta. Det er ikke hotellet som sådan, der er mellemstoppets hovedformål, men derimod det store marked, som afholdes hver lørdag på pladsen ved siden af hotellet. Selvom klokken kun lige er 9, er markedet tralvt, og flere har allerede gjort dagens gode handel. Ud over tøj og turistvenlige souvenirs kan man købe friske bær og frugter, nødder og cypriotisk carobslik – alt sammen oplagt i snackposen til en lang køretur.

Mystikkens mangefarvede hus

Fra lørdagsmarkedet går turen mod Camlibel. Vejen er gået langs kysten, og på det sidste stykke mod Camlibel, drejer jeg væk fra havet og ind i landet. Byen er stille, og ud over en lokal ostefabrik, hvor det er muligt både at se og smage de lækre oste, er der ikke mange attraktioner. Til gengæld skal man kun lige om på den anden side af byen for at finde en stikvej, der fører ned til det blå hus Mavi Kösk.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her .
Billeje Det Blå Hus Guzelyurt Marked På egen hånd