”Velkommen til – du vil elske det her sted,” lyder det varmt fra en ældre herre på gebrokkent engelsk. Hans store smil og venlige nik med hovedet afslører, at der er mening bag ordene. Velkomsthilsnen udtrykker forbilledligt, hvordan tyrkisk-cyprioterne tager imod gæster og besøgende.

Nordcypern har en kompliceret historie med både europæisk og tyrkisk indflydelse, hvilket kommer til udtryk, når man som turist bevæger sig rundt i både de små landsbyer og de større byer. Vandpibebarer ligger side om side med kasinoer og små butikker med lokalt produceret olivenolie. Tyrkisk-cyprioterne er stolte af deres land, og her er plads til alle, hvilket gør det let at komme helt tæt på de lokale og deres liv, og man glemmer hurtigt, at man er turist, da man nemt blender ind i livet på nordøen. Lad dig omfavne af den nordcyprotiske atmosfære, det søvndøsige tempo i de små landsbyer, gæstfriheden og den afslappende stemning – for på Nordcypern er alle velkomne, og den menneskelige varme er på højde med solens.

Et omfavnende folkefærd

Spørger man en tyrkisk-cypriot, hvad der er særligt for netop dem, vil de fleste uden tøven svare deres gensidige tillid og åbenhed mod hinanden og udefrakommende besøgende.

Gæstfriheden er overvældende, og det er nemt at føle sig tryg og imødekommen blandt det venlige folkefærd.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her .
Kultur lokalbefolkningen