Med en smukt buet havn, indbydende sandstrande, landsbyidyl og  imponerende slotte og klostre er Kyreniadistriktet en destination, der byder på stor variation i både natur- og kulturoplevelser.

Uanset om du er til rolig og afslappet tempo, vilde vandaktiviteter, daseferie eller eventyr, er der noget at finde her. Lyder det tillokkende – så se nærmere på noget af det, du kan forvente at finde i Kyrenia her.

Stemningsfyldt byliv

Gamle fiskerbåde og nye yachts ligger side om side og vugger blidt i de turkisblå bølger. Langs kajen står restaurationernes borde opdækket. Her serveres lette forfriskninger, tyrkisk kaffe, traditionelle retter – og frisk fisk naturligvis. Den hesteformede havn i byen danner idylliske rammer for en hyggelig middag, en langsom slentretur eller en kølende is, og på en lun forårs- eller sommerdag lokker det folk til. Tyrkiet kan anes i horisonten på en klar dag og om aftenen, og når mørket falder på, føles det næsten filmisk smukt med bådenes lys på havet og de gamle huse som baggrund.

Havnepromenaden fører hen til Kyrenias vartegn Kyrenia-slottet, der både har fungeret som forsvarsværk mod udefrakommende fjender, fængsel og under det britiske styre fra 1878-1960 som militær træningsskole og politistation. Slottet er velbevaret og giver et godt indblik i den nordcypriotiske historie, der blandt andet rummer hellenistiske skatte og en hyggelig slotsgård.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her .
bar   barer   Byliv   diskotek   Kyrenia   natteliv   Shopping