Nicosia er verdens sidste tilbageværende hovedstad, der er delt i to. Blandt andet derfor er det turen værd at bruge en dag i byen og opleve kontrasten mellem nord og syd.

Vi arrangerer guidede ture, så du hverken skal tænke på transport eller hvilken frokostrestaurant, du skal besøge

Du kan naturligvis også sagtens tage turen selv. Sæt en halv eller en hel dag af til turen, og besøg nogle af byens spændende museer.

Melevi Tekke

Har du nogensinde set de dansende mænd, der snurrer rundt og rundt i et uhyggeligt tempo iført høj hat og store, hvide kjoledragter? Er du heldig, kan du i Nicosia opleve danserne udføre den dragende dans. Museet Melevi Tekke tager dig med i deres forunderlige verden.

Mevlevi-traditionen stammer tilbage til Mevlana Jalâluddîn Rumi, der levede i 1200-tallet og var en af ​​de største mystikere og digtere i verden. Han opbyggede et broderskab, som helligede sig sufismen, en spirituel gren indenfor islam. Ifølge Mevlana og brodeskabet er den hvirvlende dans en måde, danseren kan opnå religiøs ekstase på.

I de gamle bygninger, som blev bygget i det 17. århundrede til Melevi-broderskabet, kan du gå på opdagelse i de gådefulde fortællinger, filosofien, musikken og historien om broderskabet, Mevlana og den rundtossede dans.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her .
Cyperns hovedstad   Museumsguide   Nicosia