At besøge de lokale spisesteder er en god måde at komme lidt tættere på den lokale (mad)kultur på. Nordcyprioterne elsker at spise ude og være sociale om måltidet, og derfor er der masser af gode spisesteder på øen, hvor man som turist kan få lækre og billige madoplevelser.

Til dig, der har brug for inspiration, har vi samlet en liste over nogle af Nordøens spisesteder – men gå også selv på opdagelse, for der er er stort udvalg af lokale restauranter, der serverer alt fra lokal mad til indisk, mellemøstlig, sydeuropæisk ogkinesisk mad.

Bemærk: Den tyrkiske valuta er ofte i store svingninger. De nævnte priseksempler er indhentet i 2017, og skal udelukkende opfattes som vejledende.

Niazi’s

En gammel restaurant med lidt af en historie – og en imponerende grill. Siden 1974 har Niazi’s ligget i Kyrenia centrum, men oprindelig blev restauranten grundlagt i 1960 i Limassol, der ligger på den sydlige del af Cypern. Niazi’s er et populært spisested, og i dag kan man finde en Niazi’s i både Kyrenia, Nicosia og Famagsuta.

Restauranten i Kyrenia er primært kendt for sin ‘full kebab’, som efterhånden er blevet stedets signaturret. Her serveres alt det bedste fra grillen – kebab, köfte, halloumi og kylling sammen med både varme og lune mezes. Kødet grilles på en stor åben grill, der er placeret midt i restauranten og serveres af tjenerne, så snart det er mørt og saftigt.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her .
Lokal madkultur Madoplevelser Spisesteder