Nordcypern er en billig rejsedestination med lave priser på alt fra restaurantbesøg til souvenirs. Men hvordan sikrer du dig egentlig, at du får mest muligt ud af de lave priser? Vi giver dig her 3 gode tips til lige netop det.

  1. Hold styr på valutakursen

Den nordcypriotiske valuta er tyrkiske lira. I mange andre europæiske lande betales med Euro, som den danske krone er fastlåst til. Sådan er det ikke med den tyrkiske lira, der svinger alt efter markedsforholdene. Gennem tiden har liraen nået både høj- og lavpunkter, men gennem det sidste år har kursen taget et ekstra dyk. Det betyder, at du får ekstra meget for pengene, når du handler med tyrkiske lira nu. Du kan altid tjekke den aktuelle kurs ud lige her.

  1. Hæv penge hjemmefra – eller hæv i automaten på destinationen

Det kan sjældent betale sig at tage danske kontanter med for at veksle dem, når du er kommet til Nordcypern. Det bedste er at veksle hjemmefra eller enten hæve penge eller bruge kreditkortet under rejsen. Veksler du hjemmefra, så tjek de forskellige kurser hos vekselbureauer og banker – og husk at medregne eventuelle gebyrer. Mange banker tilbyder deres kunder at veksle uden gebyrer. Spørg din bank, om det er aktuelt for dig.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her .
Euro   Tyrkisk lira   Valuta