Dér kravler et firben, dér vokser en vild orkide, og lige dér flyver en farvestrålende sommerfugl. Når du sætter tempoet ned og skifter køretøjet ud med godt fodtøj, oplever du mere.

Nordcypern er en oplagt destination til udeaktiviteter med fantastisk flot natur, særlige planter og masser af fugle- og dyreliv, som er oplagt at udforske i afslappet tempo på helt nær hold.

Nordcyprioterne selv er også henrykte over øens natur, og derfor har de skabt et stort netværk af vandreruter, som strækker sig over 580 km og dækker hele nordøen. Ruterne varierer i længde og sværhedsgrad, så alle, uanset vandreerfaring og kondition, kan være med. Alle ruterne er afmærket og informationstavler fortæller om områdets geografi, flora og fauna.

Ruter i alle retninger

Vandrestierne kan tage dig fra kystnære sandbunkere, gennem olivenlunde, rundt om bjergtoppe og igennem skove. Du kan tage en kort gåtur, der varer en time, eller en halv- eller heldagstur gennem landskabet. Da stierne er mærket, er det nemt selv at tage på tur. Hos Turistrejser samarbejder vi med lokale vandre-entusiaster, så du også kan komme på guidet vandretur med en vejviser, der kan fortælle alt om fuglefløjt, plantevækst og gamle cypriotiske myter.

3 gode vandresteder

  1. Femfingerbjerget

En vandretur langs Kyreniabjergenes skråninger er et oplagt vandrested for både lokale og turister.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her .
Cypern til fods Naturoplevelser Udeliv Vandreture