Kyrenia havn, Nordcypern

1. Middelhavets bedste badevand

At kaste sig i bølgen blå er bare lidt sjovere i et turkisblåt hav med behagelige temperaturer som i Middelhavet. På Cypern kan man ikke bare nyde godt af lunt badevand og silkeblød sandbund – øen kan nemlig også bryste sig af at have Middelhavets reneste badevand.

Det Europæiske Miljøagentur EEA undersøger hvert år Europas badevand, og her har Cypern af flere omgange ligget helt i toppen af listen. EEAs 2016-opgørelse viste, at Cyperns badevandskvalitet er det andet bedste i hele Europa, kun overgået af Luxemburgs. At vandet er af så god kvalitet – og altså både renere end vores eget badevand herhjemme i Danmark og end resten af Middelhavet – hvilket giver mulighed for nogle enestående oplevelser på de cypriotiske strande. Vandets klare turkise og azurblå farve leder tankerne hen på eksotiske destinationer i Caribien og Stillehave og er de perfekte rammer for både badning, dykning og slentreture i vandkanten.

2. Lave priser og billige leveomkostninger

En kop cypriotisk kaffe til en 10’er og et helt måltid på en restaurant til under en halvtredser. Til sammenligning koster en kaffe på en fortovscafé typisk mellem 25-35 kr. på Rhodos – og det samme herhjemme. På Nordcypern holderlommepengene længe, for priserne er lave, og det gør det lidt sjovere at holde ferie for de fleste.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her.