De er nærmest naboer, og alligevel er deres verden så langt fra hinanden. Sproget, musikken, husenes farver, den religiøse overbevisning og meget mere adskiller cyprioterne på hver side af den grænse, som deler den nordlige og den sydlige del af øen.

Mr. Hüseyin er opvokset på den tyrkiske del af Cypern, Mrs. Giogoulla på den græske. I næsten 60 år har de to levet et liv langt fra hinanden, selvom afstanden mellem dem ikke er stor.

På trods af kulturskel og vidt forskellige levemåder, og selvom de to slet ikke kender hinanden, er der én ting, de er helt enige om; Mennesker mødes over mad. Lokale retter og hjemmelavet mad er en essentiel del af livet og med til at styrke sammenholdet og fællesskabet i både familier og lokalsamfund.

Derfor er råvarer, ældgamle opskrifter og fællesmiddag på menuen i projektet, A Taste of Famagusta, som har til formål at forene det opdelte folk i Famagusta-området for en stund. Det er en rejse ud i egnens fødevarer og den traditionsrige madkultur, som Mr. Hüseyin og Mrs. Giogoulla hver især repræsenterer. En rejse, hvor livet i Famagusta, ungdommens muligheder, de ældres fortællinger, citronens egenskaber og fremtidens potentialer fortælles af fire inspirerende cyprioter, som tager os med hjem i køkkenet.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her.