Vi danskere elsker kaffe – eller i hvert fald de fleste af os. Så meget, at vi er blandt dem i Europa, der drikker allermest kaffe. Heldigvis behøver du ikke at undvære den daglige kop under ferien på Nordcypern, for cyprioterne er også et kaffeelskende folkefærd.

Der er mange traditioner forbundet med kaffedrikkeriet, og kaffe anses for at være godt for både krop og sjæl.

Det er dog ikke den vanlige filterkaffe, som vi kender fra vores hjemlige kaffemaskiner, men derimod en noget anderledes variant, der indtages. Som meget andet i Nordcypern er bryggemetoden importeret fra Tyrkiet, og der drikkes tyrkisk kaffe, som nogle steder går under navnet cypriotisk kaffe. Kaffen brygges ofte i en lille gryde kaldet cezve, hvori vand bringes i kog sammen med kaffen. Den serveres i små espressolignende kopper, direkte fra gryden, så kaffegrumset falder til bunds i koppen. Derfor skal man ikke røre rundt i koppen, når først den er hældt fra gryden.

Den cypriotiske kaffe kan laves både med og uden sukker, som tilsættes vandet sammen med kaffen, inden det koges op. Husk derfor altid at sige, hvor sød du ønsker din kaffe, inden den brygges. Den er velafbalanceret i forhold til syre og bitterhed og en stærk konkurrent til vores egen filterkaffe, så er du kaffeelsker, bør du prøve den.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her.