Tyrkisk bad

Op gennem 1600-tallet blev der bygget en hamam i de fleste byer på Nordcypern, for det var hensigten, at alle borgere skulle have muligheden for at komme i bad. 

I dag eksisterer en af de oprindelige tyrkiske bade stadig – beliggende i Nicosia, og her får man ikke bare vasket kroppen, men også en historisk oplevelse ud over det sædvanlige.

Mange andre steder på Nordøen har hoteller deres egne hamambade, som både hotelgæster og besøgende udefra kan få adgang til. Her er nogle af øens bedste hamamer.

Büyük Hamam

Ovenpå ruinerne af St. Latins-kirken, der oprindelig blev opført i det 14. århundrede, er Büyük Hamam placeret. Tyrkerne, som kom til Cypern i 1500-tallet, omdannede den gamle kirke til et badehus. Indgangen ligger langt under nutidens fortovsniveau, og det er ikke til at se, at den lave, brune dør gemmer på indgangen til en overdådig badeanstalt. Indgangsdøren er den oprindelige indgang til den gamle kirke, og da kirken for omkring 700 år siden blev opført, var gadeniveauet 3 meter længere nede end i dag.

Hamamen har gennemgået flere omfattende renoveringer og fremstår i fineste stand. Du kan både få en full-hamam, hvor en massør vasker, skrubber og masserer dig, eller du kan lave en gør-det-selv-vask med kamelhårshandsken, som udleveres ved indgangen til badet.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her.