At hylde valnødden, silkeproduktionen og carobsiruppen er de ganske gode til på Nordcypern. Hver landsby og område har noget særegent over sig, og det fejres ved at omdanne hele byen til en festscene for en dag eller flere.

Der findes en festival for alt, og der er nok at vælge imellem, hvis man har lyst til at tage del i de nordcypriotiske festligheder. Har du brug for en pause fra solbadningen, vandreturene og klosterbesøgende, så er festivaloplevelsen den perfekte aktivitet. Brug for flere argumenter – så er her fem grunde til at tage med til nordcypriotisk festival.

1. Du kommer helt tæt på de lokale

Tyrkisk-cyprioterne er sociale og går aldrig af vejen for hyggeligt samvær. Festivalerne er populære attraktioner hos de lokale selv, og det er derfor  en oplagt måde at komme tættere på dem og deres liv. De fleste nordcyprioter er åbensindede og indbydende mennesker og vil hjertens gerne snakke og fortælle.

2. Du kan købe billige souvenirs

De fleste festivaler har et bredt udvalg af lokalt fremstillede kurve, malerier, keramik og andet kunsthåndværk. En tur på festival er derfor perfekt til at få kufferten fyldt op med gode gaver og originale nordcypriotisk sager til hjemmet og dig selv.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her.