Solmodne oliven, søde appelsiner og en imponerende variation af smagsindtryk. Hvis det er sandt, at man bliver, hvad man spiser, kan man roligt spise løs af det nordcypriotiske køkken. Det er nemlig både lækkert, smagfuldt og delikat. De lokale landmænd og frugtavlere leverer råvarer og mad af høj kvalitet, og importen er lille, så der værnes på bedste vis om alle de lokale producenter.

Det skinner igennem, når du vandrer rundt blandt madboderne på byernes markeder og hos restauranternes serveringer. Du kan forvente stort udbud af grønsagsretter, fisk, supper, kebab, bagværk og kager, der er veltilberedt og friskt. Vil du vide mere om, hvad du kan forvente at sætte tænderne i på det nordlige Cypern, så dyk ned i Turistrejsers madguide her.

Spis løs af lokale specialiteter

Som meget andet på Nordcypern er også madkulturen influeret af landets historie og de omkringliggende landes kulinariske traditioner. Den lokale nordcypriotiske mad er i familie med den tyrkiske, arabiske og græskcypriotiske, men smagsnuancerne og krydringen har i mange retter fået sit eget nordcypriotiske udtryk. Det er derfor et spændende madunivers og masser af gode spiseoplevelser at se frem til på Nordcypern. Glæd dig blandet andet til at sætte tænderne i:

Mezé                                                        

Cremet humus, grillede auberginer, oliven, tahindressing og andre kolde og lune småretter serveret i små skåle med lunt fladbrød.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her.