Middelhavets og dermed også nogle af Cyperns fineste sandstrande findes i Famagusta-regionen på det nordøstlige Cypern.

Det er ikke uden grund, at næsten alle regionens hoteller er placeret i Famagusta-bugten, da det kridhvide sand smyger sig om fødderne som blødt vat, der lokker til solbadning og strandnydelse.

Det er næsten ikke til at tro, at man ikke skal længere væk fra Danmarks grænser for at finde de paradislignende strande, som Famagusta byder på.

Beachclubs i Famagusta

Palm Beach Hotel

At stå på stranden på Palm Beach Hotel er en enestående oplevelse. Mens sandet er varmt og blødt og havet indbydende klart, er udsigten til højre for stranden en ganske anden. Fra Palm Beach har man frit udsyn til Varosha – ”spøgelsesbyen”, der tidligere gjorde det ud som eksotisk ferieby før øens deling i 1974, og som siden har stået tom, under FN’s kontrol. Stranden er den eneste strand, der er tilbage i Famagusta by, og fra Palm Beach Hotel, som ligger helt ned til stranden, er udsigten imponerende. Vandet et lavt og hotellets serveringer lækre.

Long Beach

Små terrasser i træ med en parasol og en solvogn er bygget op i på Long Beach. Her kan du ligge i timevis og nyde udsigten over en af Famagusta-bugtens flotteste sandstrande – med hyppige dyb i det kølende Middelhav.

Få adgang til resten af indlægget: Inspirations-universet er kun for Turistrejsers gæster. Log ind eller se, hvordan du selv bliver gæst, lige her.